ДГ "Надежда"
Детска градина в град Сливен

За нас

ДГ „Надежда“ е новосъздадена образователна институция. През настоящата 2018/2019 учебна година ДГ „Надежда“ отваря вратите си за прием на деца. Официалното откриване на детската градина е на 22 ноември 2018г. Капацитетът й е 136 деца, разпределени по възрасти в 5 градински и 1 яслена група.

Детската градина се намира в кв. „Надежда“ и е единствената детска градина в този квартал. Изградена е по проект „Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи в гр.Сливен“, изпълняван в рамките на Програма ЗОВ (Здраве и Образование за Всички) на Българо-швейцарска програма за сътрудничество. Сградата е просторна и уютна, обзавеждането и оборудването на помещенията е ново, модерно и удобно. Дворът на детската градина е слънчев и просторен, обособени са шест игрови площадки- за всяка от възрастовите групи, разположени са множество игрови съоръжения, оформени са тревни площи и кътове за отдих.

Към ДГ „Надежда“ има изграден и създаден Културно- образователен център, разполагащ със зала и административни кабинети, обзаведени и оборудвани с многофункционална компютърна техника.